Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

СВЕТИ ОГАЊ ЧУДО НА ХРИСТОВОМ ГРОБУ НА ДАН ВЕЛИКЕ СУБОТЕ





СВЕТИ ОГАЊ
ЧУДО НА ХРИСТОВОМ ГРОБУ НА ДАН ВЕЛИКЕ СУБОТЕ

ПОСВЕЋЕНО МОМ ДРАГОМ ПРЈАТЕЉУ ДР ФИЗ АНДРЕЈУ ВОЛКОВУ 
НА ВАСКРС 2016 ГОДИНЕ

https://facebookreporter.org/2016/05/03/историјска-сведочанства-о-светом-огњ-2/




Поштовани читаоци, у дане светле седмице, доносимо вам неколико одабраних текстова из истоимене књиге аутора Хараламбоса К. Скарлакидиса*
Повезано: 
***
Научна мерења руског физичара Андреја Волкова 
на Велику Суботу 2008. године


Андреј Волков
На Васкрс 2008. г. руски физичар Андреј Александрович Волков из Националног центра за истраживање „Институт Курчатов“,1 у Русији, био је постављен на чело научне мисије чији је циљ било испитивање чуда силаска Светог Огња. Оглед је био организован од стране професора Александра Московског, за потребе снимања документарног филма посвећеног улози чуда у религији.
На Велику Суботу 2008. г. око 9 часова ујутру, Андреј Волков је ушао у Храм Васкрсења са одговарајућом научном опремом. Основни инструмент који је користио за своја мерења био је дигитални осцилоскоп (oscilloscope)2 повезан са лаптопом у комe се налазио одговарајући софтвер. Место на коме се инструмент налазио било је удаљено око десет метара од Пресветог Гроба и основни циљ му је био да забележи спектар електромагнетног зрачења у одређеним фреквенцијама.



Осцилоскоп који је руски физичар употребио за своја мерења
Резултате својих мерења и закључке који су из њих произишли Волков описује годину дана касније, 21. априла 2009. г., у руским новинама Вера, у интервјуу који следи:
– Андреје Александровичу, зашто сте баш ви отишли да испитате природу Светог Огња? Да ли се то поклапа са предметом вашег научног рада?
– Последњих 12 година се бавим такозваном нискотемпературном плазмом.
– Шта је то?
– У стању плазме се налази највећи део материје у васиони: звезде, галактички облаци, међузвездана средина. То је врло јако јонизован гас… На самој Земљи пак, то је ретка појава коју смо релативно скоро научили да стварамо. На пример, у хирургији су почели да користе „скалпеле“ од веома танког снопа плазме загрејане до температуре од 5000-6000 степени. То је високотемпературна плазма којом је могуће само сећи материју. Међутим, постоји и нискотемпературна плазма, температуре око 40-80 степени, која може да зацељује ране. Стварањем таквих медицинских апарата за „зацељивање“ бавим се ја и већ почињемо с њиховом производњом.
– А каква је веза тога са Светим Огњем?
– Судећи по многобројним описима, појављивање Светог Огња је пропраћено појавом плазме, која, споља гледано, доста подсећа на нискотемпературну. На пример, познато је да неко време тај Огањ уопште не пече руке и лице. Такође, скоро већ хиљаду година очевици говоре о неким блесцима који облећу зидове храма и пре и након доласка Огња.
– Да ли су такве појаве плазме јединствене?
– Наравно. У лабораторији проучавамо нискотемпературну плазму само у вакууму. У ваздуху она такође може да постоји, али само под строго одређеним условима… И при веома високој влажности. Међутим над Господњим Гробом ваздух је на Васкрс топао и сув, нема уопште влаге која би проводила електрицитет и не постоји никакав извор могуће разлике потенцијала; али и поред тога тамо се појављују блесци, светлосни снопови, који се, по мом мишљењу, претварају потом у искру и стварају Огањ.
Према руском физичару, појављивање плазме које се према његовој оцени догађа унутар храма, са научног становишта је потпуно необјашњиво и неоправдано. Међутим, врхунски моменат његових мерења дошао је у тренутку појаве Светог Огња, док је патријарх био затворен у унутрашњости Гроба. Неочекивано мерење је забележено у 14:04 поподне (15:04 по руском времену). Око два минута касније патријарх је изашао са Светим Огњем.



Волков у свом интервјуу наставља:
– Протекло је било доста времена како је јерусалимски патријарх ушао у Кувуклију, служба је почела… И изненада – гле! Забележена је промена спектра зрачења услед непознатог импулса. Ово се догодило у 15 сати и 4 минута. Једна осцилација – и више ништа слично. А ускоро се појавио и јерусалимски патријарх са упаљеном свећом.
– Каква је то осцилација била?
– Електрично пражњење. Шта је представљало и одакле је дошло, не знам. Касније, по повратку у Русију, бавио сам се декодирањем записаних радиосигнала. Процес мерења је трајао шест и по сати. Једно мерење обухвата око хиљаду „кадрова“. Веома напоран посао.Но, потврдили смо да се пре појаве Огња заиста догодило електрично пражњење… Не могу сад да вам изложим детаље, јер сам обавезан уговором са продуцентом документарног филма. Картограм мерења ће тамо бити детаљно изложен. Но главно сам већ рекао: било је то електрично пражњење… Због чега је то важно? Видите, овде се формира потпуна слика. Већ сам говорио о појавама плазме које саме по себи представљају чудо пошто у храму не постоје никакви услови за њихово стварање. Друга необјашњива чињеница је електрични напон у ваздуху, приметан чак и без апарата – многи осећају да им се за време силаска Светог Огња подижу власи на рукама. Ово је могуће само при веома великој разлици електричних потенцијала, рецимо, између крова зграде и пода у приземљу, и то кад би зграда била начињена од чистог кварца, а напољу беснела олуја. Али на Васкрс у Јерусалиму, по правилу, нема никакве олује, време је ведро. А сам Храм Господњи је направљен од разних материјала – мермера, кречњачких стена, дрвета. Изграђен је без неког јединственог плана и има мноштво разних помоћних просторија. Због тога је сумња да су у њега испочетка били постављени огроман резонатор, исправљач и кондензатор, неопходни за стварање електричног напона и следујућег пражњења, просто апсурдна. Али разлика електричних потенцијала се и поред тога ствара! И то у одређени дан, на Васкрс, после молитви у Кувуклији. И овде се пред нама назире последњи аспект који смо открили – појава Огња је пропраћена електричним пражњењем. Дакле, то значи да је појава Огња неодвојиви део свих тих невероватних, потпуно необјашњивих феномена који имају неку електричну природу. Зар то није потврда његове чудотворне природе?
Андреј Волков наводи да су се, мало пре појаве Светог Огња, догодила и научним методом била записана три необјашњива феномена:
·         Први је необјашњиво присуство плазме, што, како наводи, само за себе представља „чудо“.
·         Други је, такође несхватљив и необјашњив, електрични напон у ваздуху, као резултат велике разлике електричних потенцијала.
·         Трећи је електрично пражњење за време појаве Светог Огња.
Ова три феномена, забележена истовремено, Волков назива „невероватним и потпуно необјашњивим“.
Истраживање Андреја Волкова је веома занимљиво и представља један потпуно другачији, чисто научни, приступ чуду Светог Огња. Резултати мерења, по његовом мишљењу, представљају „потврду чудотворне природе тог феномена“.
Сама ова фраза је од великог значаја.
 ________
Извори:
1. Руски национални центар за истраживање „Институт Курчатов“ (Курчатовский Институт – Kurchatov Institute) налази се у Москви и представља врхунски научни и истраживачки центар у Русији. Још од 1955. важи за најзначајнији центар научних радова на пољима термонуклеарне фузије и физике плазме. Године 1991. Институт Курчатов је унапређен и претворен у Руски национални центар за истраживање и данас представља један од врхунских истраживачких центара у свету.
2. „Купили смо један осцилоскоп типа Велиман, америчке производње“ – каже Волков – „а ускоро смо добили исти такав из Америке, с тим што је био бољег квалитета. Побољшали смо га, ставили му осетљиву антену и специјалну заштиту од статичног притиска да бисмо избегли спољашње сметње и звукове. Након тога смо опробали апарат у веома различитим условима, на концертима, за време олује и.т.д. Све то је потрајало око два месеца и једва смо стигли да се припремимо за пут – 24. априла сам већ био у Јерусалиму, а 26. априла је дошао Васкрс“ (Новине Вера, 21. април 2009. г.).


* О аутору
Хараламбос К. Скарлакидис је рођен 1971. године у грчком граду Драма, где је провео своје школске дане. Дипломирао је на Архитектонском факултету Аристотеловог универзитета у Солуну и данас у Атини ради као архитекта и професор примене програма за дизајнирање на рачунарима. Ова књига је плод дугогодишњег историјског истраживања и друго је пишчево дело.
На њеним страницама се налази 45 историјских сведочанстава о чуду Светог Огња, као и мнош­тво рукописа из највећих библиотека света.
ПОДЕЛИТЕ ТЕКСТ - РАЗБИЈМО МЕДИЈСКИ МРАК!


0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP