Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

НОВИ ЗАПИС СА СВЕТЕ ГОРЕ АТОНСКЕ


НОВИ ЗАПИС СА СВЕТЕ ГОРЕ АТОНСКЕ:
А Америку чека потпуно уништење, биће то по Божијем допуштењу







НА Светој Гори је ове године објављена књижица „Надолазеће несреће“ СА ПРОРОЧАНСТВОМ КОЈЕ ИЗАЗИВА КОНТРОВЕРЗЕ
Сам њен наслов довољно говори. Али, многи су већ оценили: ни краћег текста – ни више повода за разговоре, спорења и оспоравања.  Аутор текста се не зна, а није јасно – ни са којим од светогорских стараца и монаха је разговарао. Од кога је све ово чуо и изнео у властитој интерпретацији. Можда и превише очекујући да му се верује на реч. Ово је један од апокалиптичних текстова у духу хришћанске традиције комбинован са елементима онога што су у српски јавни простор унела Тарабићева прорицања. 
У сваком случају, и сам скривени аутор – не без разлога – упозорава „Браћо, треба да будемо опрезни…“
 Дакле: читајте са критичком дистанцом.
Редакција портала ФАКТИ.       
ПОВЕЗАНО:
***
РЕЗИМЕ:
·         Турци планирају да освоје много великих грчких острва. Истовремено ће покренути бунт економских имиграната, својих ИСТОВЕРНИКА, дајући им оружје које је већ припремљено у неким местима у нашој земљи.
·         Турци ће схватити да је покушај да освоје грчка острва једнак трагедији, зато ће покушати да делују изненада, нападајући континентални део Грчке. Турци ће бродовима послати своју војску у места за искрцавање – од Кавале до Атине! Биће на два корака од циља, на шест миља од обале. Ту их чека Пропаст
·         Пошто виде да није могуће да освоје ни острва, Турци ће напасти Кипар. Тамо ће бити жестоке битке и велики губици и војске и цивилног становништва. Срећом, брза офанзива руских трупа примораће Турке да повуку СВЕ своје трупе да би одбранили своју земљу. Тада ће грчка армија Кипра ослободити окупиране територије. (Нажалост, биће етничких чистки)
·         Како ће Господ допустити да један народ – руски – негде напада, негде силом упада? Сви ратови у којима ће Руси учествовати биће изазвани провокацијама на које ће Руси одговарати. Тако ће бити и са Турцима. Да после не могу да се оправдају пред Господом говорећи: „Шта смо ми лоше учинили, зашто си нас уништио својим оруђем – руском војском?“




ЗА КРАЈ ево понешто од старца. Данас сам га посетио да бих разјаснио неке ствари о којима су ме питала браћа.
У наредним данима ПОЧЕЋЕ (вештачки изазвана) светска економска криза, чија последица ће бити рушење СИСТЕМА КРЕДИТИРАЊА.
Пошто ће на Игнатијевом путу бита застоја (старац ми је рекао да ће војска бројати око 3 милиона људи), натовци ће послати део својих трупа преко Тесалије. Страшне невоље чекају житеље области којима они прођу. Биће уништена села у долинама, јер немају никакве природне заштите. Спасиће се само села у подножју планина Олимп и Кисамос.
Војске које иду преко Тесалије и Игнатијевим путем спојиће се близу Солуна. Град ће опет бити ОСВОЈЕН.
Свакаква зверства очекују житеље којих ће, срећом, тада мало остати у граду.
Током кратког грчко-турског сукоба неће погинути НИЈЕДАН грчки војник, али ће бити рањених. Војници ће стално држати прст на окидачу, биће размене ватре из пушака и топова (нарочито на острвима), али све ће то бити неорганизовани напади. (Питао сам га о томе, јер нисам разумео какав је то рат у којем неће погинути ниједан Грк).
Нас ће сачувати Божија заштита и просвећено Војно Руководство које већ припрема Повељу о одбрани Државе у складу са предстојећим догађајима. (Што се тиче ваздушних битака, не сећам се. Од овог момента пропуштаћу неке догађаје, о некима ћу само кратко рећи, а неке ћу из разумљивих разлога прећутати).
Турци планирају да освоје много великих грчких острва. Истовремено ће покренути бунт економских имиграната, својих ИСТОВЕРНИКА, дајући им оружје које је већ припремљено у неким местима у нашој земљи. Задатак побуне биће диверзије (дизање мостова и путева у ваздух, подметање пожара).
Нашим службама безбедности СВЕ је познато. (Најопасније штеточинство биће… Квар водовода и загађење воде…)
Из информација које ће добијати, Турци ће схватити да је покушај да освоје грчка острва једнак трагедији, зато ће покушати да делују изненада, нападајући континентални део Грчке. Турци ће бродовима послати своју војску у места за искрцавање – од Кавале до Атине! Мислиће да смо сву своју војску упутили на одбрану острва, а обалу оставили незаштићену.
Биће на два корака од циља, на шест миља од обале. Ту их чека Пропаст.
Пошто виде да није могуће да освоје острва, Турци ће напасти Кипар. Тамо ће бити жестоке битке и велики губици и војске и цивилног становништва. Срећом, брза офанзива руских трупа примораће Турке да повуку СВЕ своје трупе да би одбранили своју земљу.
Тада ће грчка армија Кипра ослободити окупиране територије. (Нажалост, биће етничких чистки).
НЕКО ОД БРАЋЕ ПИТАО ЈЕ ШТА ЋЕ БИТИ СА АМЕРИКОМ?
Нажалост, Америку чека потпуно уништење. Од 300 милиона становника колико их сада има, 90% ће погинути због разних узрока повезаних с ратом. (Наравно, ја се не сећам свих догађаја пошто је од тада прошло толико времена. Када сам посетио старца, записао сам његове речи на папиру и распитивао се код друге његове духовне деце).
Све то биће по Божијем допуштењу. Кад сам питао старца: па како ће Господ допустити да један народ – руски – негде напада, негде силом упада, он ми је одговорио да ће сви ратови у којима ће Руси учествовати бити изазвани провокацијама на које ће Руси одговарати.
Тако ће бити и са Турцима. Да после не могу да се оправдају пред Господом говорећи: „Шта смо ми лоше учинили, зашто си нас уништио својим оруђем – руском војском?“
Господ ће им рећи: „Ви сте сами без икаквог разлога напали Грке. То вам је – казна“. Из овог одговора старца схватио сам да Турци из сопствене жеље треба да нападну Грчку да би завладао закон Божије праведности. (Зашто сте тако неповерљиви? Зашто не верујете ономе што су предсказали свети и пророци наше Цркве? Зар не видите да је одбројавање већ завршено? Ви, који не верујете и свраћате на форум само из радозналости, одговорите ми на једно питање. Верујете ли у васкрсење мртвих?  У славни Други Долазак Господа нашег? Сами себе упитајте)
Ви игноришете оно што је рекао мој старац. Зар не чујете, зар вас не брине то што са свих страна долазе лоше вести? ПРОБУДИТЕ СЕ.
  Не мислите да су ово само алузије. Ја мислим да је дошао час да припремимо наше душе. Исповешћу и Причешћем.
Један велики СВЕТАЦ нашег времена и ватрени ПАТРИОТА пред крај живота написао је три посланице и благословио да се предају тројици Главних Командира. Стварно, после петнаест година (у благослову је наведен тачан дан и месец) посланице су уручене примаоцима! Две у лето прошле године, а трећа у јесен.Ево како су примаоци схватили СВЕТЕ посланице: Грчки Владар, иако је у почетку мало сумњао, јер заиста није лако прочитати да ће се за неколико месеци све срушити, на крају је прихватио написано и понаша се мање -ише у складу са наводима у посланици.
Пошто је прочитао посланицу Први човек Армије заплакао је. Сетио се речи које му је рекао светац пре много година. Он је одмах променио војни статут земље (Тајно и Неприметно) тако да може да се одупре опасности која долази. Изненађујуће је било то што је Први човек Армије захтевао моментални сусрет са Владаром да би га информисао, а овај му је показао посланицу и питао: „Ниси ли ти због овога дошао?“
Трећа посланица била је послата владару највеће Православне Државе. Нажалост, према њој се нису понели толико озбиљно…
Владара су донекле информисали о садржају посланице, а он лично, није је прочитао. Зато што владару те земље стално стижу десетине порука и све оне су плод прелести. Зато су и посланицу нашег свеца схватили као недостојну пажње. Ето, шта ће њему бити казна!
ПОЧЕЛА је светска криза.
Криза ће се час повећавати час смањивати. Непријатељи покушавају да код људи посеју очајање и панику. Колико ће наших грађана желети да послуша духовне савете духовника кад изгубе своја улагања и уштеђевине? Кад их буду отпуштали с посла? Када се камате на кредите повећају десетине пута за једну ноћ?
После прве експлозије, након неког времена изгледаће да се криза налази под контролом. Тада ће бити нанет нови ударац, још суровији и немилосрднији. Људи ће извршавати самоубиства на радном месту и код куће. Пљачкаће и палити продавнице и банке. Економија ће доживети крах. Биће уведени невиђени порези. Чак ће се и за домаће животиње (КОКОШКЕ, МАЧКЕ, ПСЕ) плаћати ПОРЕЗ.
Међутим, предстојећи рат преврнуће све.
Старац је рекао да не треба да покушавамо да сачувамо новац, драгоцености, драго камење. Нека све то пропадне. Те ствари нас неће спасити. Не бојте, се, не страхујте када наступе ти догађаји, каже старац. Господ наш, Његова Пречиста Мајка и сви свети узели су се за руке и окружили Грчку.
Сваки непријатељски чин против нас – претрпеће неуспех. Они који имају свог духовника нека се с њим саветују. Они који немају духовника, не верују у Господа – тих дана црквени јерарси Грчке издаваће спасоносне поучне посланице. Кад прође бура нека се свако снабде свиме што му је неопходно.
Нека сваки члан породице има све што му је неопходно. Ви који имате благословену предност, сазнања о предстојећим несрећама, а такође и о препороду нашег народа (рекао је старац својој духовној деци) памтите свој свети дуг да помогнете сваком хришћанину који закуца на ваша врата. Ви ћете давати од СВОЈЕ СИРОТИЊЕ , а не од онога што вам претекне.
Нека је ПРОКЛЕТ онај ко одбије да помогне хришћанину. Онај ко мисли само о сопственој деци, а туђу децу остави да умиру. (Описао је такве догађаје).
Рука онога који куца на ваша врата биће не само рука гладног него и рука анђела који ће вас проверавати по заповести Господа. Нека буде проклет онај који затражи новац зато што ће склонити прогоњене и помоћи женама. Нека буде Благослов Божији на све који отворе своје домове. Чиниће вам се да су резерве хране потрошене, али оне се никад неће потрошити. Анђели Божији указиваће вам где ћете наћи храну.
Увек имајте код себе свету воду. Довољно је да додате само једну кап у мутну воду и изговорите молитву и вода ће постати употребљива за пиће.
КАД ДОЂЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЈЕДЕ СПАНАЋ…
Једном је група војника чекала старца код ћелије. На крају су видели да старац иде према њима. Он је отворио жичана врата и поздравио их. Поседали су испод дрвета и почели разговор. Неки официр је рекао: „Оче, ја више не могу, поднећу оставку“… Старац се окренуо, погледао га и рекао: „Не, нећеш ти отићи. Ти ћеш командовати одбраном наше земље кад нас нападну Турци“… Сви су се зачуђено погледали.
–  А кад ће се то десити, оче?
–  Кад дође време да се једе спанаћ… одговорио је старац и променио тему.
Од тада је прошло много година, старац Пајсије је преминуо, а онај официр остао је у армији и добио унапређење. То је садашњи начелник Генералног Штаба Националне Одбране г-н Грапсас… Постоје ли пророчанства? И ако постоје шта треба да се деси ако је већ дошло време да се једе спанаћ?…
П.С. Ово ми је тек јуче испричао један монах – Светогорац, не журећи и уз осмех завршио причу следећом фразом: „Нека се то коначно деси зато што не може и даље да траје оно што се сад дешава“.
Моћници овог света излазиће пред народ и претвараће се да брину, да жале обичне људе, сретаће се једни с другима и доносити мере за решење економских проблема. Али, они ће истовремено тајно чинити све што је могуће да доведу грађане и економију до потпуног расула. Да доведу људе до очајања и претворе их у животиње спремне на све ради парчета хлеба. Онај ко буде могао да нанесе више штете добиће већу награду. Њихове газде, слуге таме, убеђују их да је све већ под њиховом контролом и да их чека вечита власт.
Ма какав Морални недостатак имао сваки од владара, газде им дају могућност да тај недостатак надокнаде на све могуће начине. А ако неко не пристане да их у свему слуша? Тога чека срамота и „скидање са крста“ (видећете за неколико дана). Али, на највишим нивоима власти таме влада ужас и пометња. Они виде, чују, осећају да су на Истоку почели да се спуштају, падају, лете пукови храбрих одевених у бело.
Спасење човечанства је – у рукама Господа нашег.
Пометња међу светским владарима, натераће их да чине очајничке покушаје. Неки од владара неће сарађивати са силама таме и неће за њих бити слепо оружје. У њиховим душама почеће делом да говори хришћанска вера, делом љубав према отаџбини и делом љубав према својим породицама. Они ће пружати отпор, на њих ће се окомити, убиће их (то ће бити приказано као самоубиство).
Све ово што сам вам написао, браћо, чуо сам од мог старца прошлог викенда. Срео сам се с њим после много недеља. Моје сумње су биле оправдане.
Старац се крије. Он избегава јавност.
   Припремите своје душе, рекао ми је. Предстојећа искушења захтевају велику веру и велика трпљења.
         Са нама је Господ наш Исус Христос.
 Превела Ксенија Трајковић


0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP