Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

Нооскоп Антона Вайно

Нооскоп Антона Вайно

 

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ИСТИНЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА,

 

ПРЕ ИЗВЕСНОГ ВРЕМЕНА НА ЛИНКОВИМА ИНТЕРНЕТА ПОЈАВИЛА СЕ НОВА СЕНЗАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИЈА О ПРОНАЛАСКУ “НООСКОПА“ ОД СТРАНЕ ЧОВЕКА ПО ИМЕНУ АНТОН ВАИНО, КАО МЕТОДЕ , А КАСНИЈЕ И УРЕЂАЈА, КОЈИ СЕ КОРИСТИ ДА БИ СЕ ПРОУЧАВАЛА КОЛЕКТИВНА СВЕСТ ЧОВЕЧАНСТВА  НА ПЛАНЕТИ ЗЕМЉИ И КРЕИРАЛИ ПРОЦЕСИ ЗА БУДУЋИ РАЗВОЈ !

ДА БИ БОЉЕ РАЗУМЕЛИ OВУ НОВУ И СМЕЛУ ИДЕЈУ, ОБРАТИМО ПРЕ СВЕГА ПАЖЊУ НА ПОЈАМ „НООСВЕРЕ“, КАКО ЈЕ ОНА ДЕФИНИСАН У ВИКИПЕДИЈИ !

 

Ноосфера

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ноосфера /ноʊ.әсфɪәр/ је сфера људске мисли.[1][2] Реч потиче од грчке νους (у преводу "ум") и σφαιρα (у преводу "сфера"), у складу са лексички аналогним "атмосфера" и "биосфера".[3] У теорији Вернадског, ноосфера је трећа у низу фаза развоја Земље, након геосфере (неживе материје) и биосфере (биолошког живота). Баш као што је појава живота фундаментално трансформисала геосферу, тако и појава људског сазнања фундаментално мења биосферу......
У теорији Вернадског, Ноосфера  је трећа у низу фаза развоја Земље, након геосфере (неживе материје) и биосфере (биолошког живота). За разлику од концепта теоретичара Геје, или покретача сајберспејса, ноосфера Вернадског појављује се на месту на коме човек, усавршивши нуклеарне процесе, почиње да ствара ресурсе путем трансмутације елемената.....
Тејар је сматрао да је еволуцијa усмерена расту Комплексности/Свесности. За Тејара ,ноосфера је сфера мисли која окружује планету Земљу а која је настала током еволуције као последица поменутог раста Комплексности/Свесности. Ноосфера је услед тога подједнако део природе као и барисфера, литосфера, хидросфера, атмосфера и биосфера. Као резултат тога, Тејар види овај "друштвени феномен [као] врхунац, а не као слабљење биолошког феномена."[8] Друштвени феномени су део ноосфере и укључују, на пример, правне, образовне, верске, истраживачке , индустријске и технолошке системе.....
Ноосфера се пројављује кроз ове друштвене феномене и састоји се од интеракције људских умова. Ноосфера тако расте укорак са самоорганизовањем човечанства током насељавања Земље. Тејар тврди се ноосфере еволуира у правцу све веће персонализације, индивидуација и унификације њених елемената, а хришћански појам љубави види као главног покретача ноогенезе. Еволуција ће кулминирати у Тачки омега- врхунцу Мишљења/Свесности - који је Тејар идентификовао са есхатолошким повратком Христа.

ПОСЛЕ ОВОГА УСМЕРАВАМО НАШУ ПАЖЊУ НА ДЕФИНИЦИЈУ „НООСКОПА“ ИЗ ИСТИХ ИЗВОРА ВИКИПЕДИЈЕ, ГДЕ СЕ КАЖЕ....

Нооскоп Антона Вайно

Нооскоп - према ауторима, je концепт за који још увек не постоји у материјалима и технологији [1], хипотетички уређај који омогућава да се проучава колективна свест човечанства, [2] [3] да прима и евидентира промене у биосфери и људске активности [3] процену просторних и временских промена у животу подручја скенирањем ноосфере [4]. Већина научника износи коментар да нооскоп нема никакве везе са науком, оцјењујући овај концепт као митолошку конструкцију будућности, лажном, [] «сивој Маре је глупост."

Реч "нооскоп", која се појавила у штампи 13 Август 2016 (после оставке шефа председничке администрације Сергеја Иванова и именовања околини мало познатог јавности Антона Ваино), брзо је постала популарна, а већина Антона Ваино у поређењу са писцем Виктор Пелевин [3] [5] [ 6].

САДА СЕ ОБРАЋАМО СРЕДСТВИМА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА СА ОБРАДОМ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА НАЈШИРУ ЧИТАЛАЧУ ПУБЛИКУ СА НАСЛОВОМ....
Нови Путинов шеф кабинета НООСКОПОМ контролише свет!?
 http://srbin.info/2016/08/21/zapad-na-nogama-novi-putinov-sef-kabineta nooskopom-kontrolise-svet/ 

 Вест да је „кремаљски човек“, „Путинова десна рука“, изумео чудну справу — нооскоп, која може да зарони у колективну свест човечанства, а самим тим и да га контролише, изазвала је праву буру у западним медијима, на друштвеним мрежама и у научним круговима.
Нооскоп, како се наводи, наводно поседује сензорски сет, заснован је на принципу „руске бабушке“ и уме да анализира податке на разним нивоима — на пример, податке о потезима играча на финансијском тржишту, о количини прехрамбених производа на тржишту, о индустријским катастрофама, о колективној свести човечанства.
О чудној направи и Путиновом „тајном супероружју“ се „сазнало“ готово све — ко га је изумео, како функционише и шта све може, само нико није могао да потврди да ли оно заиста и постоји.
Испоставило се, међутим, да чудни нооскоп и није уређај, већ концепт, који обједињује неколико научних дисциплина и има за циљ да убрза процесе знања и предвиђања.
Како наводе у компанији „Гловерс“, којој медији приписују стварање те направе, идеја нооскопа је настала из жеље да се завири у нематеријално, али и у одређене области — тржиште, истраживање антитерористичке активности и друге проблематичне области.
„Ту има много тога нелогичног, непознатог… Све савремене методе (биг дата или дата мајнинг) раде на нивоу лингвистике и јако мало се баве семантичким тумачењима. Људи нису роботи, који управљају логиком. Људи доносе одлуке које су нелогичне, али исправне. У таквим условима потребно је повезати неке механизме, који ће помоћи да се схвате емоције човека. Као и у квантној физици, која улази у бозоне и атоме, иако их она и не види, овде је била идеjа да се уђе у нематеријално, како би се убрзали процеси доношења одлука и договора. Ако узмемо концепт ноосфере, који је потекао од Вернадског, он је такође веома исцепкан. Он је узимао све што је повезано са основним људским активностима, али није могао да их обједини у целину. Нооскоп је, могло би се рећи, једна од његових идеја — то је покушај да се обједине све ти делови“, објаснио је за руске медије Александар Рајков, доктор техничких наука и један од оснивача „Гловерса“.
„Ја тим речима називам некакав скуп свих метода и средстава који омогућавају да се убрза процес сазнавања на рачун енергије којом можемо да управљамо, то јест на рачун колективног умног рада. То јест, група људи (10, 30 или 250)  брже може да ‘роди идеју‘. Проблем је ‘само‘ у томе што не постоје технологије које могу да убрзају тај процес сазнања. Чак ни најсавременији компјутер, или сви компјутери на свету, не могу да обраде ту количину информација. Зато треба прећи на сасвим други начин рачунања, који сада није познат. Та идеја није нова, научници, не само у Русији, раде на томе, и можда ће се некад у будућности заиста направити таква ‘машина‘ јер још нису измишљени за то потребни материјали и технологије.“
Можда би цела прича око мистериозног уређаја и прошла незапажено да га западни медији нису довели у везу са Антоном Едуардовичем Вајном, новим шефом кабинета руског председника Владимира Путина.

Оно шта је изазвало пажњу је чланак под насловом „Капитализација будућности“ из 2012. године у специјализованом часопису „Економија и право“, а који је потписан псеудонимом „А. Е. Вајано“, за који се претпоставља да га је написао управо Путинов нови шеф кабинета.
Као највећа мистерија, у тексту је описана нова направа — нооскоп, која „продире у глобалну свест и бележи промене у биосфери и људским активностима“, преноси Би-Би-Си на руском језику.
„Вајнове теорије, ипак, имају смисла, јер могу да буду део система који се протекле деценије појавио у руској политици када је Путин одлучио да преузме контролу после хаоса деведесетих година 20. века“, коментарише британски медиј.
Уколико се докаже да су научник са псеудонимом „А.Е. Вајно“ и Антон Вајно исте особе, у шта верује већина, онда ће нам наредни месеци нооскоп обезбедити бољу будућност, иронично закључује Би-Би-Си.
Британски јавни сервис је чак покушао и да истражи да ли „нооскоп“ заиста постоји и да ли је аутор био озбиљан у свом тексту. Одговор је дао Виктор Сарајев, истакнути економиста, који је сарађивао са Вајном у писању многих научних текстова.
„Њутн је измислио телескоп, Левенхук је измислио микроскоп, ми смо измислили нооскоп — уређај који скенира међуљудске односе, ствари и новац.“
Комисија за борбу против лажне науке Руске академије наука сматра да су сви текстови који се баве нооскопом, апсолутна бесмислица и да у њима нема никаквих објашњења.
По свему судећи, Сарајев се духовито игра растућом паранојом западних медија у вези са Путином.


Новый глава администрации Кремля Антон Вайно и таинственный "нооскоп"

http://ruspravda.info/Noviy-glava-administratsii-Kremlya-Anton-Vayno-i-tainstvenniy-nooskop-22933.html

Нооскоп — это вообще что такое?

Разбор научной статьи, которую мог написать новый глава администрации президента

 

https://meduza.io/feature/2016/08/15/nooskop-eto-voobsche-chto-takoe

Что такое НООСКОП Антона Вайно? (Познавательное ТВ, Артём Войтенков)






И НА КРАЈУ УМЕСТО БИЛО КАКВОГ ЗАКЉУЧКА, ПОСТАВЉАМО СЕБИ ПИТАЊЕ : ДАЛИ БИЛО КОЈИ ОД АУТОРА ИЗНЕТИХ ИНФОРМАЦИЈА ИМА ПОЈМА ДА ВАСИОНОМ ВАЛАДА ЗАКОН ХАРМОНИЈЕ И ОДРЖАВАЊА НЕВЕРОВАТНО КОМПЛЕКСНЕ РАВНОТЕЖЕ, КОГА ОБИЧНИ СМРТНИЦИ НАЗИВАЈУ ПРОСТО КОСМИЧКИ РАЗУМ ИЛИ „БОГ“ – (БУКИ - ОН - ГЛАГОЉЕ) ЗА КОГА СУ ГАЛАКСИЈЕ И СОЛАРНИ СИСТЕМИ САМО УЗОРЦИ НА ЛАБОРАТОРИЈСКОМ СТОЛУ, 

А МИ ОБИЧНИ САПИЈЕНСИ И ОСТАЛА РАЗУМНА БИЋА, НЕВИДЉИВЕ БАКТЕРИЈЕ НА ПОЈЕДИНИМ ПЛАНЕТАМА. УОЧЉИВО ЈЕ ОДСУСТВО БИЛО КАКВОГ ПОШТОВАЊА . УМЕСТО ЗАКЉУЧКА ЕВО ЈЕДНОГ ОСМЕРЦА ИЗ ПРИЛОГА КЊИГЕ „ЗАБОРАВЉЕНО ЗНАЊЕ ПРЕДАКА“ СА ОВОГ БЛОГА !...

КЉУЧ ИСТИНЕ
Космички Ум мисли води
Творац делом руководи,
У Мислима што се рађа
У Животу се догађа.

Зато Мудар треба бити
Своје Мисли уредити,
Па ће оне да те следе
До Успеха и Победе.

А награда мала није
Кључ Истине вечне скрива,
Ко сачува чисту Душу
Ову Тајну разоткрива.

Али ово лако није
Тамни ловци Душе лове,
Злобу сеју, кукољ жању
Раде ноћу, раде дању.

Мисли нам се витопере
Душа пати, страда тело,
Проблеми се сами роје
Палих душа то је дело.

0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP